WielrennenMaastricht.nl

Wielrennen met Gids in zuid-limburg

Kom je met een groep wielrennen in Zuid-Limburg of in de Belgische Voerstreeken zie je er tegenop zelf een route te maken? Wil je tijdens het fietsen op tijd een seintje krijgen dat er weer een pittige klim aankomt? Fiets dan onder begeleiding van een gids, die je de mooiste wegen en plekjes in de regio van de Amstel Gold Race zal laten zien! Lees hier meer over onze gidsen.

Ruim 10 jaar ervaring in tochtbegeleiding

WielrennenMaastricht.nl heeft meer dan 10 jaar ervaring met het begeleiden van wielertochten. Bedrijven schakelen ons in om te gaan wielrennen als bedrijfsuitje. Ook wielerclubs van buiten Limburg, verenigingen en vriendengroepen hebben tochten gemaakt met onze gidsen. Buitenlandse reisorganisaties schakelen ons om de tochtbegeleiding voor het Nederlandse deel van hun wielerreis te verzorgen. Enkele klanten komen jaarlijks terug.

Mogelijkheden voor tochten

We kunnen een route op maat maken. Je kunt dan zelf de afstand en zwaarte kiezen. Ook kun je aangeven welke gebieden je wilt doorkruisen en welke hellingen je zeker wilt bedwingen. Wij maken vervolgens de perfecte route voor jouw groep!

Wij kunnen adviseren bij de keuze van een lunchgelegenheid of plek voor een koffiestop.

In principe zijn vertrek en aankomst in Maastricht of één van de aangrenzende dorpen. Verder weg kan ook, tegen meerprijs.

De gidsen

De gidsen van WielrennenMaastricht.nl:
 • leiden u moeiteloos van klim naar klim over de mooiste, verkeersluwe wegen;
 • zijn goed getraind;
 • zijn gewend aan het rijden in een groep;
 • kunnen de meest voorkomende problemen aan de fiets verhelpen, maar zijn GEEN fietsenmakers!
 • hebben GEEN EHBO-diploma.
Afhankelijk van de grootte van de groep en de niveauverschillen bepalen we in overleg hoeveel gidsen er nodig zijn en in hoeveel groepen er wordt gereden.

Mountainbike-tocht

Onze gidsen zijn ook in te huren voor tochten op de mountainbike. Dat gaat op dezelfde manier als bij het wielrennen. Vermeldt in het contactformulier wel even duidelijk dat het om een mountainbiketocht gaat.

Interesse?

Vul ons CONTACTFORMULIER in voor meer informatie of een prijsopgave. Let op, hoe eerder je boekt, des te groter de kans dat er een gids beschikbaar is! Noem in je bericht s.v.p.:
 • omschrijving van de groep en de activiteit;
 • het aantal deelnemers;
 • het gewenste aantal gidsen;
 • de datum/data van de tocht(en).
We zullen zo spoedig mogelijk reageren.

De deelnemers

Uiteraard wordt er gefietst onder het motto "samen uit, samen thuis". We rijden dus zoveel mogelijk in een constant tempo, met een complete groep. De beklimmingen rijdt iedereen op eigen tempo; boven wordt er op elkaar gewacht.

Wij bevelen aan alleen met ervaren fietsers deel te nemen. Meld het s.v.p. vooraf als deelnemers weinig of zelfs nog nooit op een racefiets hebben gereden, of nog weing ervaring hebben met klimmen en afdalen.

Groepen met grote niveauverschillen kunnen onderweg splitsen, als er voldoende gidsen geboekt zijn. De groepen rijden dan na verder hun eigen route en zullen ongeveer op hetzelfde tijdstip op de aankomstplaats arriveren.

Spelregels

Wij hanteren de volgende spelregels:
 • helm verplicht;
 • zelf voldoende eten en drinken meebrengen (tenzij anders afgesproken);
 • basis reserve- en reparatiemateriaal meebrengen voor bij pech onderweg: minimaal een plaksetje, reservebandje en pompje;
 • deelname is geheel op eigen risicio. De gids(-en) noch WielrennenMaastricht.nl kunnen aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijk letsel en/of schade. Zorg dat je zelf voldoende verzekerd bent!