WielrennenMaastricht.nl


Ridderronde logo RSM Wealerronde

Philippe Gilbert wint Ridderronde 2019

De RSM Wealerronde van 2019 is gewonnen door Philippe Gilbert (Deceuninck-Quickstep). De viervoudig winnaar van de Amstel Gold Race, voormalig wereldkampioen en dit jaar nog winnaar van Parijs-Roubaix werd op het laatste moment toegevoegd aan het rennersveld. Ook Bauke Mollema werd een dag voor de race nog toegevoegd. Hij werd derde, na Mike Teunissen.

De Ridderronde van Maastricht is het profcriterium van Maastricht, sinds 1985. In 2019 wijzigde de naam in RSM Wealerronde. Een andere verandering is de verplaatsing van de tweede woensdag na de Tour naar de tweede vrijdag: de Ridderronde van 2019 zal plaatsvinden op vrijdag 9 augustus 2019. Op de straten rond de Markt, het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouweplein tonen enkele Tour de France-deelnemers zich in de gezellige Maastrichtse binnenstad.
Ga naar: Het programma | Startlijst | Parcours | Nieuws | Winnaars
Winnaar Ridderronde 2019: Philippe Gilbert
In 2019 won Philippe Gilbert de RSM Wealer ronde / Ridderronde (bron foto: 1limburg.nl)
Philippe Gilbert (Deceuninck-Quickstep) werd winnaar van de Ridderronde van 2019. Gele trui drager Mike Teunissen werd tweede, Bauke Mollema derde.

ridderronde programma 2019

Het programma voor 2019:
12:00RSM Wealer Challenge Sint Pietersberg
19:00Start Dames elite
20:00Reclamekaravaan
20:15Profwedstrijd om de Brand-trofee

deelnemers ridderronde Maastricht 2019

De startlijst van de Ridderronde 2019 is gepubliceerd. Tot nu toe zijn er 29 wielrenners gecontracteerd. Er zijn altijd enkele Tour de France renners onder de deelnemers: dit jaar zijn dat de Limburger Mike Teunissen, etappe winnaar en eerste Nederlandse gele trui drager in 30 jaar, Koen de Kort en de Belg Kevin van Melsen. Er verschijnen ook twee Giro-deelnemers aan de start: Jos van Emden en Ramon Sinkeldam. Tom Dumoulinis er door zijn knieblessure dit jaar niet bij. Bauke Mollema en Philippe Gilbert zijn op de valreep aan de deelnemerslijst toegevoegd.
Deelnemers lijst 2019 RSM Wealer Ronde Maastricht.
Klik hier voor de deelnemerslijst van de dames elite.

parcours ridderronde 2019

De route van de ridderronde 2019 zal iets anders zijn dan in 2018. Het peloton zal niet meer via de Bredestraat het Onze Lieve Vrouweplein opdraaien, maar via de Hondstraat en Cortenstraat. Start en finish zijn net als in 2018 op de Kesselskade, ter hoogte van de Rebelle (niet meer op het Vrijthof). Vervolgens loopt het parcours via de Hoenderstraat, Markt-Noord, Grote Gracht, Helmstraat, Vrijthof, Bredestraat, Hondstraat, Cortenstraat, Onze Lieve Vrouwe Plein, Graanmarkt en het Bat. Het parcours is afgesloten voor het verkeer van 18:00 uur tot ca 22.45 uur.
Parcours Ridderronde 2019 op kaart
Parcours Ridderronde 2018 op kaart

nieuws ridderronde

Philippe Gilbert wint Wealerronde in Maastricht

9 augustus - De RSM Wealerronde van 2019 is gewonnen door Philippe Gilbert (Deceuninck-Quickstep). De viervoudig winnaar van de Amstel Gold Race, voormalig wereldkampioen en dit jaar nog winnaar van Parijs-Roubaix werd op het laatste moment toegevoegd aan het rennersveld. Ook Bauke Mollema werd een dag voor de race nog toegevoegd. Hij werd derde, na Mike Teunissen.
Philippe Gilbert wint Wealerronde in Maastricht (1limburg.nl)

Curvers zwaait af in Maastricht: 'Speciaal is het wel'

7 augustus - Komende vrijdag staat Roy Curvers (Team Sunweb) aan de start van de RSM Wealerronde. Het wordt het laatste criterium voor hem op Limburgse bodem en waarschijnlijk het laatste van zijn loopbaan als beroepsrenner: "Een klein beetje speciaal is het wel".
Curvers zwaait af in Maastricht: 'Speciaal is het wel' (1limburg.nl)

Ridderronde verandert naam in RSM Wealerronde

23 mei - De Ridderronde in Maastricht gaat vanaf 2019 verder onder de naam RSM Wealerronde. Accountantskantoor RSM en autohandelaar Wealer zijn al jaren sponsor van de wielerronde, die dit jaar op 9 augustus wordt verreden. Beide hebben nu besloten hun naam aan de ronde te verbinden.
Ridderronde verandert naam in RSM Wealerronde (1Limburg.nl)

Ridderronde naar vrijdag

19 maart - De Ridderronde stond traditioneel gepland op de tweede woensdag na de Tour de France. Het bestuur van de Ridderronde heeft er, in overleg met de KNWU, voor gekozen de ronde 2 dagen op te schuiven naar 9 augustus.
Ridderronde Maastricht naar vrijdagavond (site organisatie)

winnaars ridderronde

Door de jaren waren diverse grote namen uit het peloton deelnemers van de Ridderronde van Maastricht, tegenwoordig RSM Wealerronde. In de laatste tien jaar werden de onderstaande renners als winnaar van de Ridderronde gehuldigd.
Laatste 10 winnaars Ridderronde:
2019???
2018Roy Curvers (Ned)
2017Tom Dumoulin (Ned)
2016Mathew Hayman (Aus)
2015Wout Poels (Ned)
2014Tom Dumoulin (Ned)
2013Tom Dumoulin (Ned)
2012Laurens ten Dam (Ned)
2011Rob Ruijgh (Ned)
2010Servais Knaven (Ned)