WielrennenMaastricht.nl

Trainingswedstrijden in Zuid-Limburg

Wielrennen uit Maastricht en omgeving hebben voor trainingswedstrijden de keus uit verschillende locaties. Zo zijn er de Wielerbaan in Geleen (Laco Glanerbrook), Tom Dumoulin Bike Park te Sittard, het circuit van Zolder en de Wielerbaan op Pinkpop-terrein Megaland in Landgraaf.

Wielerbaan Geleen

Sinds 1932 wordt er al gekoerst op de Wielerbaan van Geleen. In 2001 werd de huidige asfalt wielerbaan met kombochten geopend.

Vanaf 27 maart t/m 20 september 2018 zijn er trainingswedstrijden op dinsdag en donderdag, van 19:15 tot 20:15 uur. Deelname kost 5 euro, de racefiets moet in goede staat zijn en het dragen van een helm is verplicht.
Wielerbaan Geleen
Wielerbaan Geleen vanuit de lucht

Tom Dumoulin Bike Park Sittard

Sinds 2017 organiseren de Bergklimmers trainingswedstrijden op het Tom Dumoulin Bike Park. Het Tom Dumoulin Bike Park biedt verschillende uitdagende parcoursen met een lengte tot 3 kilometer. Het park heeft verschillende soorten wegdek (waaronder een kasseienstrook), hoogteverschillen en technische bochten. Er zijn stukken vals plat, maar ook een stuk met een hellingspercentage tot 22,5%.

Informatie over wedstrijden in 2018 is nog niet bekend. Kijk voor actuele berichten over de trainingswedstrijden op de Facebookpagina van WCL Bergklimmers

Parcours Tom Dumoulin Bike Park
Plattegrond Tom Dumoulin Bike Park (klik voor vergroting)


Wielerbaan Megaland Landgraaf

Het is nog niet bekendgemaakt of er in 2018 trainingswedstrijden zullen worden georganiseerd op de Wielerbaan op het Pinkpop-terrein Megaland in Landgraaf.

TWC Maaslandster organiseert hier trainingskoersen, maar de laatste jaren is er niet altijd overeenstemming tussen de verhuurder, de gemeente en de wielerclub.

Avondfietsen Circuit Zolder

Wielrenners kunnen vrij trainen op Circuit Zolder, op zo'n 40 km van Maastricht. Of je nu snel of traag fietst, voor iedereen rijdt er wel een geschikt groepje waar je kan aanhaken. En er rijden ook regelmatig profwielrenners hun rondjes. De trainingen zijn op dinsdag, woensdag en donderdag van 18.15 uur tot 21.30 uur. Het fietsen op de verlichte baan gaat bijna het hele jaar door.
  • Tickets kosten € 3 en zijn beschikbaar aan de ingang van het Avondfietsen.
  • Helm verplicht!
  • Meer info: Website Circuit Zolder