WielrennenMaastricht.nl

Trainingswedstrijden in Zuid-Limburg

Wielrennen uit Maastricht en omgeving hebben voor trainingswedstrijden de keus uit verschillende locaties. Zo zijn er wedstrijden op de Wielerbaan in Geleen (Laco Glanerbrook), het Tom Dumoulin Bike Park te Sittard, het Racecircuit van Zolder en de Wielerbaan op Pinkpop-terrein Megaland in Landgraaf.

Ga naar: Wielerbaan Glanerbrook Geleen | Tom Dumoulin Bike Park Sittard | Wielerbaan Megaland Landgraaf | Circuit Zolder

Wielerbaan Geleen

Sinds 1932 wordt er al gekoerst op de Wielerbaan van Geleen. In 2001 werd de huidige asfalt wielerbaan met kombochten geopend.

Van april t/m september zijn er normaliter trainingswedstrijden op dinsdagavond en donderdagavond, van 19:15 tot 20:15 uur. In de wintermaanden wordt er op de zaterdagen gekoerst om de Math Salden Coupe d'Hiver. Deelname kost 5 euro, de racefiets moet in goede staat zijn en het dragen van een helm is verplicht.
Wielerbaan Geleen
Wielerbaan Geleen vanuit de lucht

Tom Dumoulin Bike Park Sittard

Sinds 2017 organiseren de Bergklimmers de Limburg Cycling trainingswedstrijden op het Tom Dumoulin Bike Park. Het Tom Dumoulin Bike Park biedt verschillende parcoursen met een lengte tot 3 kilometer. Het park heeft verschillende soorten wegdek (waaronder een kasseienstrook), hoogteverschillen en technische bochten. Er zijn stukken vals plat, maar ook een stuk met een hellingspercentage tot 22,5%.

Na enkele trainingswedstrijden op de zondagen in februari wordt er vanaf maart iedere woensdagavond om 19:00 uur een koers georganiseerd voor twee categorieën.

Kijk voor actuele berichten over de trainingswedstrijden op de Facebookpagina van WCL Bergklimmers of de Facebookpagina van Limburg Cycling

Parcours Tom Dumoulin Bike Park
Plattegrond Tom Dumoulin Bike Park (klik voor vergroting)


Wielerbaan Megaland Landgraaf

Er worden trainingswedstrijden georganiseerd op de Wielerbaan op Pinkpop-terrein Megaland in Landgraaf. Alle wedstrijden zijn op dinsdagavond om 19:00 uur. Er wordt 1,5 uur gefietst in 2 categorieën (40- en 40+). Deelname aan de trainingskoers kost € 5,- (zowel voor leden als voor niet-leden).

Kijk voor de data en meer info over de trainingskoersen in Landgraaf op de website van TWC Maaslandster en voor het laatste nieuws (bijv. afgelasting bij slecht weer) op hun Facebook-pagina of in de groep Wielrennen Megaland.

Avondfietsen Circuit Zolder

Wielrenners kunnen vrij trainen op Circuit Zolder, op zo'n 40 km van Maastricht. Of je nu snel of traag fietst, voor iedereen rijdt er wel een geschikt groepje waar je kan aanhaken. En er rijden ook regelmatig profwielrenners hun rondjes. De trainingen zijn op dinsdag, woensdag en donderdag van 18.15 uur tot 21.30 uur. Het fietsen op de verlichte baan gaat bijna het hele jaar door. Check voor je gaat op de site of het doorgaat, soms is er geen training wegens andere evenementen.