WielrennenMaastricht.nl


Fietsroutes van 70 tot 100 km Zuid-Limburg

Een overzicht van fietsroutes van 70 tot 100 km van WielrennenMaastricht.nl. Zoek je een kortere of juist een langere fietsroute? Kijk dan op de pagina met korte routes (- 70 km) of de pagina met lange routebeschrijvingen (+ 100 km), waaronder de Mergellandroute.

Gebruik de gpx track of print een handige routebeschrijving. Scroll naar beneden voor enkele tips voor het printen en de gebruikte afkortingen.
Haspengouw & Mechelse Hei

93 km - 340 hm
Een vrij lange, vlakke route door Belgisch Limburg: eerst door de Haspengouw met zijn vele tuinbouw en dan over de mooie Mechelse Heide. De route is afkomstig van WTC As, maar het origineel is met 30 km uitgebreid!

Maastricht-Moresnet-Maastricht

97 km - 1050 hm
Een heuvelachtige route door de Voerstreek en het Zuid-Limburgse heuvelland. Het keerpunt is Moresnet, een voormalig mini-staatje (met eigen bestuur, munten en postzegels) ten zuiden van het huidige drielandenpunt bij Vaals, dat vroeger dus een vierlandenpunt was.


routebeschrijving afdrukken

Van veel routes kun je ook een routebeschrijving in PDF-formaat downloaden om af te drukken. De marges zijn zo ingesteld dat de beschrijving precies leesbaar is als je deze in vieren - dus tot A6-formaat - vouwt. Zo past de beschrijving gemakkelijk achterin je fietsshirt! Gebruik een plastic hoesje ter bescherming tegen zweet en regen.
Let op: de langere routes bestaan uit twee pagina's, druk deze dubbelzijdig af.

Alle routes zijn op dezelfde wijze opgemaakt. In de eerste kolom de afgelegde afstand, in de tweede de doorkomstplaatsen en in de derde kolom de aanwijzingen naar de volgende plaats. Alles is zo beknopt mogelijk omschreven.

afkortingen

RDrechtdoorKRkruispunt
RArechtsafLAlinksaf
RAHrechts aanhoudenLAHlinks aanhouden
DWVdoorgaande weg volgenOVW overweg
KPknooppuntRIrichting (er staat een richtingaanwijzer!)
VKLverkeerslichteneindeeinde weg
TKRT-splitsing/T-kruisingY-splY-splitsing
rot. rotondeVRWvoorrangsweg
FPfietspadafdafdaling
plaatsnaamplaatsnaambord (in België het wit-zwarte bord, tenzij anders aangegeven)(plaatsnaam)geen plaatsnaambord bij binnenkomst