WielrennenMaastricht.nl

Kleding Team DSM 2023
Amstel Gold Race 365

Bordje AGR 365 Amstel Gold Race Routebord De permanente route van de Amstel Gold Race werd in 2010 geopend: AGR 365. Sindsdien is de Amstel Gold Race dus 365 dagen per jaar te rijden en niet alleen op de dag van de toerversie of de profwedstrijd. Het zijn eigenlijk drie fietsroutes: er zijn 3 lussen uitgepeild in het Limburgse Heuvelland, met duidelijke bordjes. Rijd je eerst Lus 1, dan Lus 2 en tot slot Lus 3, dan rijd je vrijwel hetzelfde parcours en evenveel kilometers als de profs. Net als in de wedstrijd zul je een aantal klimmen dan ook meer dan één keer moeten bedwingen.

Gebruik de gpx track of print een handige routebeschrijving van de lus die je wilt rijden. Scroll naar beneden voor de gebruikte afkortingen.
De routebeschrijvingen

Van veel routes kun je ook een routebeschrijving in PDF-formaat downloaden om af te drukken. De marges zijn zo ingesteld dat de beschrijving precies leesbaar is als je deze in vieren - dus tot A6-formaat - vouwt. Zo past de beschrijving gemakkelijk achterin je fietsshirt! Gebruik een plastic hoesje ter bescherming tegen zweet en regen.


Elke routebeschrijving is op dezelfde, beknopte wijze opgemaakt. In de eerste kolom de afgelegde afstand, in de tweede de doorkomstplaatsen en in de derde kolom de aanwijzingen naar de volgende plaats.

gebruikte afkortingen

RDrechtdoorKRkruispunt
RArechtsafLAlinksaf
RAHrechts aanhoudenLAHlinks aanhouden
DWVdoorgaande weg volgenOVW overweg
KPknooppuntRIrichting (er staat een richtingaanwijzer!)
VKLverkeerslichteneindeeinde weg
TKRT-splitsing/T-kruisingY-splY-splitsing
rot. rotondeVRWvoorrangsweg
FPfietspadafdafdaling
plaatsnaamplaatsnaambord (in België het wit-zwarte bord, tenzij anders aangegeven)(plaatsnaam)geen plaatsnaambord bij binnenkomst